Fotboll

Idag kom pappan hem från jobbdagarna i Melbourne. Pinsamt nog glömde jag bort tiden så vi missade hämta han på tåget. Han promenera hem själv lagom till middagen. Varje torsdag när han kommer hem så åker han och Adam och spelar fotbollsmatch. Idag åkte vi med och tittade! Barnen tyckte det var roligt en liten stund, innan det blev roligare att hoppa i trapporna på läktaren. 

Idag var barnen superduktiga på att "ha skola" som dom kallar det. Vi satt i nästan tre timmar och jobbad med deras böcker. Lova valde matte idag och Theo skrivpyssel. Lova förvånar mig alltid med hur enkelt hon har att förstå matte och hur det funkar. Hur hon tänker liksom. En uppgift var:
Addera dessa talen: 3, 8, 6, 7, 4, 5. Ganska snabbt sa hon att det blir 33, utan att räkna på fingrarna. Hon förklarade att hon först la ihop tiokompisarna 3&7 och 4&6 och då blev det 20. Kvar fanns bara 8 och 5 vilket blir 13 så totalt blir de ju 33. 😳 utöver det påbörjade vi att räkna med bråktal. 

Men Theo är ändå den som imponerar mest. Tråkigt nog hamnar han i hennes skugga. Man tänker ju att han är lika stor och lika gammal men han är ju precis 5år bara. Läser och stavar hur bra som helst. Idag förvånade han med att skriva rådjur, det trodde jag inte han skulle fixa. Matte är nog inte hans grej däremot. Det är tråkigt!

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0