Premiärpromenad och PKU

Idag fick vi besök av Jennie den lilla stunden vi var i huset och fixade! Passade på att installera syskonsitsen på vagnen och tog sällskap och promenerade hem tillsammans. Lova var lite lätt förvirrad när hon fick sitta långt ner och ha lillebrors bilstol framför sig, men de gick jättebra!

Imorse var vi tillbaka på östra för hörselscreening och PKU-test. Allt såg bra ut och vikten var på väg uppåt igen. Han var däremot något gul, men de trodde att de skulle gå över av sig själv.

Lilleman har varit något mer missnöjd och gnällig idag och jag sitter nu med grymt dåligt samvete. Här har jag inte haft en tanke på att jag ammar, och ätit både en och två jordgubbssmoothies varje dag. Stackars liten verkar få ont i magen :( ändring på detta genast!


Noah Theodor Christ

Tänk så mycke kärlek man har ändå. Lite svårt att föreställa sig innan hur man skulle kunna älska någon lika mycket som första barnet. Sitter i soffan och bara myser med Theo på bröstet, gott sovandes och knorrandes.

Hittills har allt gått hur bra som helst. Lilleman är så snäll så, sover och äter och sover ännu mer. Det har börjat rinna till i brösten nu, så han blir mer och mer nöjd efter varje måltid. Skönt också att han hittills velat sova i vaggan och inte bara på bröstet. Jag kan ju inte påstå att jag provat på livet som tvåbarnsmamma själv än. Är inte Sebastian med så är mamma, seppi eller Bahar i närheten.

Lova har reagerat över förväntan. Lillebror är ju inte så tokig ändå. Klappa, ge honom nappen och byta blöja är roligt, men annars är han ganska långtråkig när han sover. Brösten är det inget slagsmål om, vilket jag trott innan! Peppar peppar.


Förlossningsberättelse

Här kommer min förlossningsberättelse. Mest för min egen skull, så jag kan gå tillbaka och läsa och komma ihåg.

27/1

Började misstänka att något var på gång vid 17-tiden. Det tryckte mer nedåt än innan. Lova fick åka till farmor och farfar och leka med Ebba. När hon skulle hämtas vid 20-tiden så hade jag kraftiga sammandragningar, men ändå inte riktiga värkar. Bestämde att hon fick sova hos mormor och morfar. Jag skjutsade dit henne och hoppade in i duschen. Klockan blev 22 och då var det mer tydliga värkar ca var 5e minut. Hem och packa ihop. La mig i sängen och väntade på att Sebastian skulle snickra färdigt på köket (elektrikern skulle ju komma på morgonen). Pang sa de så gick vattnet vid 23.00. Inte som förra gången, denna gången var det en flod! Bara att stoppa en handduk i byxorna och sätta sig i bilen. 00.15 var vi på plats på förlossningen östra. Beställde genast en epidural som barnmorskan förberedde så snabbt hon kunde. Men narkosläkaren var inne på operation och skulle dröja lite. Tätare och ondare värkar blev till att det kändes helt outhärdligt tillslut, 30sek-1minut mellan varje. Smärtan var både i magen och i ryggen och det fanns inget sätt att ligga utan att det gjorde fruktansvärt ont. Lustgasen hjälpte inte som förra gången heller, fick andnöd istället. Hade även panik varje värk då jag insåg att narkosläkaren inte skulle hinna. Tillslut fanns inget att göra förutom att trycka. Det var det enda som gjorde smärtan uthärdlig. Så trycka gjorde jag och ut kom han, snabbt! 01.48 den 28/1 var han ute, 1h och 33 minuter efter att vi kommit in på förlossningen. Täckt av fosterfett precis som Lova. Första reaktionen var att han var mycket mindre än henne. Men det visade sig bara skilja 100g. 53cm lång, 4106g och 36.5 huvudmått. Trots det snabba förloppet blev det bara ett skönhetsstygn efteråt, och inte så svåra smärtor. Eftervärkarna var däremot en ny upplevelse. Usch!

På det stora hela en intensiv men ändå bra upplevelse!


Lillebror är här


Action va de här


Den kom och den gick

BF idag. Dagen då bebis skulle trilla ut. Nej nej inte ens en liten känning och magen sitter fortfarande högt upp i revbenen. Oj va mysigt det måste vara där inne! Istället firades faster Linnea och farfar Christers födelsedagar idag. Trevlig fikastund med landgång och diverse tårtor!


<3

25 år skulle du blivit idag. Älskade du. Jag har fortfarande inte fattat att du är borta, jag har fortfarande inte sörjt. Du finns i mitt huvud lika levande som alltid, undrar när jag ska förstå. Det finns så mycket jag vill säga. Så mycket att berätta. Det är trots allt dig jag alltid berättat allt för, från att vi var 14år delade vi allt. Även om det fanns en period då vi inte pratade alls, så hittade vi tillbaka. Långa samtal om livet och döden, och allt där emellan. Prata minnen kunde vi göra i flera timmar ibland. Brasilien, Thailand, Öland, alla tokigheter vi hittat på och alla roliga saker vi upplevt. Det var ju ändå vi i så många år. Det är inte alla som kan konsten att titta på film tillsammans över telefon, vilket vi faktiskt gjorde ofta under vår tid.

Jag vet att du finns där uppe och jag är säker på att du har det helt underbart. Åker motorcykel, äter filidutter och spelar hockey. Inget lidande, bara lycka. Vi ses igen någon dag, det är jag säker på!


Lugn fredag

För mig och Lova iallafall. Sebastian har grejat i köket från morgon till sen kväll och vi har slappat och myst hos mormor & morfar. Lite Mamma Mu, chips och morfar-bus så va kvällen räddad. Lilla damen sover bra igen vilket underlättar vardagen. Imorgon kommer farfar och lyfter på bänkskivan på köksön, ska bli så spännande att se!


Zzzzz

Två timmar fick jag sova inatt. Underbart! 04.30-06.30 skönhetssömn. När det var dags för hennes middagslur och hon bestämmer sig för att sova 20minuter istället för de vanliga två timmarna så bröt jag ihop. Jag ville bara skrika och gråta och ge upp. Tur att världens bästa gudmor var här och tog hand om henne (och mig). Lite persiskt bröd och en chokladboll senare fick vi upp tempot. Resultatet blev såå bra! Föreställ er gardiner, två fina soffor och massa gröna växter. Det kliar i fingrarna att börja inreda :)


Craving!!!!

Ååh jag bara måste ha jordgubbssmoothie! Matilda fick en helt underbar smoothie-blender i julklapp som jag har flitigt använd de senaste dagarna. En skopa frysta jordgubbar, en dl sojamjölk (för godare smak än vanlig mjölk), lite naturell joghurt och flytande honung. MUMS!! Perfekt isig men ändå mjuk konsistens och underbar smak. En sådan maskin skall införskaffas omedelbums när jag får mitt kök!


Mvc V40

Idag såg allt fint ut, trots helgens bristande näring. Sf-mått 38cm och hjärtljud på 130. Fick mig en liten känga av barnmorskan att börja ta de lite lugnt. Hon sa att "kvinnor på flykt föder inga barn" och jag antar att hon menar på att bebis inte vill sjunka ner och komma ut förän jag slappnar av och gör mig mentalt redo. Några dagar till bara! På fredag tänkte jag tapetsera om jag hinner färdigt med slipandet av väggarna :) Idag bär det av till allum med mammsen!


Vårt matbord är nu beställt!


Lova Linnéa busunge

Tror bestämd lilla fröken är i kiss&bajs-åldern! Så fort vi sitter i badet så tar hon i så hon blir röd, bubblar under ytan och säger bajs. Sådär roligt när man sitter i vattnet bredvid och oroar sig för ubåtar. Vid nattningen på kvällen rabblar hon igenom ordförrådet, förutom just bajs och kiss, det skriker hon ut. Orden som flödar just nu är Mommo, Tilda, Fia, Ebba, farmor&farfar, Nea, korv (kööv), Geja (morfar), BAJS, kiss, mjölk, uggla, stjärna, barbapappa, och alla möjliga djurläten. Hennes starka sida är teckenspråk, så det är roligt när det kommer även nya ord hela tiden!

Övrigt så bråkas vi om mobiler och iPad. Hon blir tokig när hon ser en iPhone för hon ska absolut in på youtube och lyssna på sina låtar. Jag försöker att hålla det till ett minimum, men just på morgonen när mamman vill sova lite extra så får hon ha min mobil. Då är det skönt att hon kan manövrera den helt själv, gå in på youtube eller spel vilket hon behagar, och välja låtar själv. Går nåt fel så trycker hon på mittenknappen och börjar om. Morfarn lärde henne höja och sänka, vilket jag är mindre nöjd med. Dagens barn alltså!


Återhämtning

Vilka dagar det har varit! Det värsta är över för mig nu och jag börjar bli människa igen. Sebastian åkte på magsjuka inatt och har legat snart ett dygn utslagen. Tur att vi har familjen så nära att vi kunnat vila ut båda två. Istället ligger jag nu i sängen och kollar recept på vad jag ska laga när köket blir färdigt. Det måste ju vara ett friskhetstecken iallafall! (vad gäller köket så försenas allt pga den sjuka helgen och Sebastians tenta på torsdag). Nu ska ja drömma om mat och förhoppningsvis äta ordentligt imorgon!


V40


Kräk och spy

Ursäkta detaljerna, men fy fan vad jag mår dåligt idag. Jag har inte tagit mig upp ur sängen än. Mår fruktansvärt illa, ont i huvudet, synbortfall och allmänt däckad och kräks. Har ringt och pratat med förlossningen två gånger och dom tror att antingen är förlossning på G inom några dagar, eller så har jag åkt på vinterkräksjuka. De senare känns inte särskilt troligt dock. Vi får väl se, men att må så här i två veckor hade jag nog inte klarat. Usch!!


Kärt återseende

Äntligen har mormor&morfar kommit hem från Thailand! Så vi har längtat. Lova och jag åkte till flygplatsen för att ta emot dom. Lova var otroligt duktig som satt tålmodigt i mitt knä och väntade låång stund. Tur att det fanns lite hundar och bebisar att titta på runtomkring. Lyckan är iallafall total! Någon minut var hon blyg, men sen blev de långt kramkalas och det märktes verkligen att hon saknat dom!


Bläää

Jag har ändå sedan jag vaknade imorse mått galet illa. Känns som ja ska spy vilken sekund som helst och värre blir de när bebis leker hela havet stormar. Vet inte va de kan bero på, tror inte alls att jag mådde så innan lova skulle komma.


Mvc v39

Medan Bahar tappert pillade bort gammal tapet så var jag och Sebastian på mvc. Sf-måttet nu 37, 2cm ökning på en vecka vilket är över förväntan. Barnmorskan tyckte ändå, pga slöare bebis, att vi skulle åka in till Östra antenatal. De tog ctg-kurva och tyckte att allt ändå såg bra ut. Efter lite diskussioner om vi skulle göra ultraljud bestämde vi att vi hellre skulle åka tillbaka om bebis fortsätter vara slö. Övrigt så ligger huvudet fortfarande väääldigt högt och rörligt, lite ovanligt när det är 10 dagar kvar!


Tisdag

10 dagar kvar! Jag måste erkänna att jag är lite nervös inför morgondagens mvc besök. Min vanliga bm har varit ledig och sjuk ett tag, så med dom ojämna resultat som varit de senaste veckorna känns det bra att ha henne tillbaka. Tror även Sebastian är nervös, då han absolut vill med imorgon. Bahar kommer förbi och målar med mig på förmiddagen och stannar sedan för att passa Lova. Jag har dom bästa vännerna!

Taket blev klart i förmiddags :) det är jag väldigt nöjd med! Nu återstår det eviga slitet med att måla fönsterna, och även fönsterväggen ska få sig en släng av vitt i väntan på tapet.

Wish me luck imorgon!


Utmattad mamma

Usch för en gång skull erkänner jag att jag kanske borde vila lite mer. Ligger i sängen och mår illa och har allmänt ont i kroppen. Huvudet bultar. En intensiv dag med dotter som vaknade kl 06. Iväg med gudmor till tapetaffären och bauhaus. Tapeterna blev beställda och en hel del bra att ha saker inhandlades. Bla två taklampor till köket och en Ryobi planslip. När lova sedan sov så spacklade jag och slipade alla väggar. Nu på kvällen har jag målat en första omgång på taket och börjat lite smått med de svarta fönstren. Puuuh säger jag bara. Imorgon får bli en lite lugnare dag!


CSN

Äntligen hallelujah! Sebastians CSN blev beviljat. Han har studerat sedan v39 2012 och fortfarande inte fått någon ersättning. Så skönt att veta att vi har mer än föräldrapenning att leva av framöver!


Dagens

Kylen och frysen är numera "inbyggd". Föreställ er spackel, slipat och målat så blir det nog riktigt bra. Planen dessa två kommande veckorna är att jag har vardagsrummet som mitt projekt, medan Sebastian jobbar på köket. Idag har jag rivit all tapet, imorgon ska ny tapet beställas :) sen ska det spacklas och slipas, taket ska målas och sen upp med tapeterna. Undra om jag hinner?


2veckor!

Måste säga att det känns mycket bättre inför bebis ankomst. Det har varit lite upp och ner med det där, men idag känns det helt okej. Jag har städat hela övervåningen, bytt påslakan och lakan i alla sängar och börjat packa bb- väskan. Köket går ju sakta steg för steg, men idag har material inhandlats och Sebastian har byggt "lådan" som kyl och frys ska stå på, och även förberett för vägglisten bredvid. Köket hade ju varit klart för länge sedan om det inte vore för att mannen promt ska "bygga in det" eller "platsbygga" med egentillverkade köksluckor. Tålamod tålamod


Vardagsrum innan golv


"vardagsrum"

Vi har även fått tvn på plats och våran tillfälliga ska-snart-till-tippen-soffa. I detta rum ska de två nya sofforna stå (längtar), egentillverkade kronan i taket och tvn på väggen! Fönstrens ska målas vita och väggarna vet vi inte riktigt vad det blir för tapet än


Hallen före och efter golv


Stor tjej ska ha stor sked


Falskt alarm

Puuh de va tur! Ett tag var jag riktigt orolig. Men det är ju ändå lustigt hur man reagerar! Jag trodde kanske att jag skulle få panik över att jag inte packat någon bb-väska eller att jag måste hinna duscha och äta och vila. Men nej. Panik över golvläggandet! Sebastian stackaren fick lägga golv till 4 på natten :) hela undervåningens golv blir iallafall klart ikväll. Goda nyheter!


Karma

Så skulle jag aldrig skrivit., sånna här förvärkar har jag inte haft på hela graviditeten. Kraftiga och täta. Knip knip det är säkert falskt alarm!


Mvc v38

Då var det dags igen. Hjärtljud på 130, vikt plus 9kg. Socker, blodvärde och blodtryck såg fint ut. Sf-måttet var däremot 35, samma som förra veckan. Hm.. Bebis vill inte växa? Återigen en extrakoll nästa vecka. Verkar inte vara något på gång heller (som tur är) för bebis ligger fortfarande inte nedsjunken och är väldigt väldigt rörlig. To be continued nästa vecka..


Utflykt

Galet jobbig natt med Lova resulterade i en sovmorgon till klockan 10. Upp upp och iväg till playdate med Gabriel&louise! Vi stannade på babyproffsen i Mölndal för att beställa syskondelen och bilstolsadaptern till vagnen. Bättre sent än aldrig, men 4000:- fattigare?!!! Herregud så mycket hade jag inte räknat med. Tur att inte pappan brukar läsa min blogg, för jag kommer aldrig erkänna hur mycket den kostat :) Iväg till en mysig dag med busiga barn och mumsig fika iallafall!


Mobilbus

Lovas nya favorit är att gå runt med mobilen och ta kort på mig och sina saker. Ibland lyckas hon träffa, men oftast blir de suddiga diffusa bilder :)


Sötaste familjen


Världens bästa gudmor 25!

Detta firades med sång och tårta, och så småningom en brakfrukost hemma hos familjen Farahshoor. Tyvärr lyckades jag inte ta några kort, bara filma. Senare på eftermiddagen åt vi tårta och resten av firandet väntar till fredag!


Blää

Nu vill jag ha min kropp tillbaka! Ja skulle även uppskatta om jag kunde få lite mer tålamod och lättare att röra mig. Trots att jag satte i mig 2 snickers såhär på kvällskvisten så längtar jag tills jag kan börja äta nyttigare och känna en mening med det. Nu känns de onödigt att inte unna sig. 8kg plus gör ju inget om de blir 9 eller 10 heller känner jag nu.

Lova är fortsatt ganska besvärlig på nätterna, även om de blir bättre. En dålig natt är hon vaken i sängen 3-4h och rullar runt, en bättre natt kanske bara någon timma. Istället vaknar vi vid 9-10 på morgonen. Det tär ändå på både tålamod och energi.


Paus i renoveringen

Som skrivet innan, vi pausar renoveringen till onsdag så att Sebastian kan fokusera på skolan. Alltså inte mycket som händer i huset nu, men oj va golv det ska läggas på onsdag!

Igår och även ikväll blev vi bjudna på middag hos farmor&farfar. Mysigt för Lova att träffa Ebba och även få en mysstund med faster Nea.


Elektrikerna klara

Tills vidare iallafall! Kyl och frys är uppackade och står där dom ska, förutom att dom ska upp på en 15cm regel för att komma i rätt höjd. I helgen någon gång kommer rörmokaren och drar och skarvar ledningarna till diskmaskin och blandare. Mindre än två veckor kvar tills bänkskivorna anländer. Det rullar sakta men säkert framåt. Nu kan vi även lägga resten av golvet i vardagsrum och hall, men Sebastian måste plugga inför tenta på tisdag så det får gå lite långsamt. Lova roade sig i den stora kojan som blev av kyl/frys paketen :)


Äntligen beställt blandare


Fördröjning

Elektrikern kommer imorgon istället. De behövde tydligen vara 2st för att göra det sista i köket, så det blir en dag väntetid ytterligare. Men det gör inte så mycket. Sebastian har pluggat och småfixat lite och jag har börjat ställa iordning bebisrummet och tvätta upp bebis-saker. Doris har hunnit med en sväng på blåstjärnan där hon fick ultraljud på urinblåsan och spruta genom buken. En mängd medicin fick vi med oss och provsvaren kommer på måndag! Nu ska jag slänga upp benen och hugga in på lite apelsin-nougat-glass :)


Framåt

Idag har vi, efter en välbehövlig sovmorgon, fixat massor. Vi väntar fortfarande på elektrikern som ska komma imorgon, men har idag ställt på plats köksön och alla skåpen. Visserligen utan bänkskiva, men man kan fortfarande föreställa sig hur de kommer se ut. Underbart! Känns mycket mer färdigt när det är utställt. Lova har varit med och fixat och skruvat och borrat med sin borr. Även spacklat, vilket var väldigt roligt! Bilder på köket får komma imon när kyl och frys är på plats :)


Mvc v37

Extrakontroll idag. Lite nervöst måste jag säga. Tankarna har ju ändå cirkulerat under veckan som gått. Ska man våga föda i säte? Eller vara tvungen till kejsarsnitt? Lite kluven. Men hursomhelst såg det bättre ut idag. Krabaten är fortfarande väldigt rörlig där inne så inga garantier, men huvudet var nedåt idag :) Magen hade växt 1cm på 3veckor. Det är inte så mycket som det borde vara, men ändå inte så lite att det måste kollas. Så det får bli en vanlig koll nästa vecka igen istället! 8kg plus visade vågen.


Tips

Landvetters surdegsbageri säljer det mest delikata bröd jag någonsin smakat. Valnöts-baguette! Låter som något man kan hitta på Ica eller Willys men denna är helt gudomlig. Den finns bara ibland så man måste verkligen ha tur, oftast gör de bara stora bröd av den smeten. Hittade en hel stor baguette på nyårsafton, lycka!


Pensionärer

Är ordet för kvällen! Vi har firat bara vi tre i familjen och moster Sofie. Lagat god mat (Sebastian) och ätit alldeles för mycket. Raketer tittade vi på genom fönstret på övervåningen och 10 minuter senare gick vi och la oss. Herregud när blev vi 80år? Men ärligt talat, det var en av de bättre nyåren. Lugnt och avslappnat, god mat och även hunnit med att skratta så tårarna rann. Bifogar en av anledningarna till fnisset :)


RSS 2.0