Underbara golf

Första rundan för säsongen! Inte dåligt att spela golf i mars. Banan va jättefin och det blev lyckat, förutom att vissa hål saknade flagga och green. Två par, en birdie och en drive på 208meter. Resten gick sådär. För pappa gick det också bra!

Igår hade vi lite myskväll. Lova gick och la sig och vi åt tapas och drack rödvin. Baconlindade sparrisar, chèvre ost i ugn, melon/fetaost sallad, chorizo, parmaskinka och jordgubbar. Mumsigt! Ikväll ska mamman till Sofie och ha tjejkväll..


Pappa försöker byta blöja


Mormor mys


7månader

7-månaders kortet att sätta in i månadsramen!


Förmiddagsfika

Nu sitter vi här och dricker kaffe i solen igen. Lova äter lite joghurt och müsli och jag funderar på vad vi ska göra härnäst i trädgården. Lagt några fler stenar på plats så snart kan vi sätta paviljongen på plats. Längtar! Snart kommer lovas mormor på kaffe. Vi har lite tråkigt idag och inga planer i väntan på att pappa kommer hem från jobbet! (kolla in Christ-minen på ett av korten)


Promenad

Underbara väder! Soligt och skönt trots lite blåsigt. Promenaden idag tog oss runt önneröd och de nya husen.

Senare på kvällen befinner vi oss hos Lovas mormor och morfar och Lova promenerar med sin nya gåbil :) det händer mycket dom här dagarna. Nu står hon själv i en halvminut utan att hålla i sig om hon fokuserar. Så spännande!!


Kusinvagnen

Premiärtur i nya kusinvagnen! Nu kan vi passa varandras barn och mofarmor och mofarfar kan ta med båda barnbarnen ut :) fick en liten tjuvåkare med på färden


Vart tog solen vägen?

Vi har nu varit en sväng hos Louise och Gabriel. Promenad vid delsjön och bertilssons stuga. Men vart försvann solen idag? Det va molnigt och lite regn. Usch vi som skulle sitta på en filt, ha picnik och mysa! Istället blev det kaffe och pannkakor inne. Lite modellande hann vi med också, nakna på en ko-filt. Lova passade på att kissa lite. Typiskt!

Sen till mångas glädje: jag är numera golfmedlem i bryssätters gk :) oj va de ska spelas i sommar! Usch undra hur detta ska gå, ringrostig är bara förnamnet


Lilla sjöjungfrun

Morgonbad och invigning av nya badcapen! Nu ska vi in och möta Louise och Gabriel


Ikea

Idag har vi varit på ikea med moster Sofie. Vi skulle inte handla nåt alls! Men så blev de inte såklart. Nya somriga tallrikar och skålar, dörrmatta, leksakslåda, jätte fin filt att leka på, en urgullig badcape/poncho, stekpanna till min lilla mormor och lite annat smått. Usch vi skulle ju inte ha nåt alls!


Våfflor

Firade käraste Oskar som fyllt år med våfflor i solen. Underbart men svettigt!


Rekommenderar!

Åh så gott! För er som älskar rödvin, för er som inte gillar rödvin och för er som inte dricker vin alls. Godaste vinet för alla! Mjukt och lent, milt och underbart gott! 99:- systemet


Bästaste

Kommer hem till mor och far från stan sådär lite innan midnatt. Då har pappa vart iväg och tvättat bilen. Underbart!!


Räkmacka

Räkmacka och vin med damerna! Lilla damen har sovit i vagnen. Nu sitter hon vid bordet och håller låda :)


Update

Nu har vi vart lata med uppdateringarna här. Pappa Sebastian är numera i Alicante och vi är hemma och njuter av friheten :)
Igår passade vi på att sova hos lovas mormor och morfar, äta god middag och ha de mysigt! Massa vin blev det och sen upp tidigt och på loppis igen!

Fynden blev: en liten sommardress me matchande hatt och shorts, ett par leggings, en snygg svart jacka, leksak, en mössa i spets, en matstol att kladda i, och en lära-gå-vagn!

Nu sitter vi hos Jennie med Jessica och fikar! En sväng på stan snart


Födelsedagspappa

Idag fyller Sebastian 27! Gamle göbbe! Bästa presenten var från min mor och far som tappert tog sig an Lova, så att vi fick en sällsynt lugnt kväll. Äta god middag (lasagne) och dricka en flaska rött. Till efterrätt blev det choklad&apelsin&banan glass med 1kg färska jordgubbar. Mums!! (nu ligger jag i sängen och Sebastian står i köket och smygäter kladdkaka som Sofia gav honom). Ungen sover i sin säng, terroristen blev nog rätt trött av konstant skrikande hemma hos mormor o morfar. Undrar vem av dom som är tröttast?

Tidigare idag var vi på trevligt besök med alla mammorna hemma hos frida&märta. En lång härlig promenad bland hästar och golfare i solen!


Utnyttja tiden själv

Åh va ja älskar när ungen sover middag tre timmar i vagnen utomhus. Så mycke de blir gjort! Idag har ja grävt i trädgården och lagt lite sten, dammsugit och svabbat golv och möblerat om lite. Köksbordet står nu mera i "mellanrummet" utanför lovas rum och vardagsrummet fick plötsligt mer space


Sova?

Usch nu gör jag de igen.. När Lova äntligen sover i sin säng och jag äntligen får somna själv utan nån som grötar runt och hugger tag i brösten lite närsomhelst, så kan jag ändå inte sova. Ligger och väntar på att hon ska vakna. Typiskt! Funderar på vad vi ska hitta på med skattepengarna, thailand kanske? Eller vara tråkig och spara? Hm.

Imorgon ska vi iallafall ta oss till öppna förskolan. De va evigheter sen vi va där känns de som! Ska bli kul att träffa de andra små kompisarna.

Igår var vi hos läkaren igen med Lovas höft. Han ringde och bad oss komma in för en extra koll. Klick-ljuden är tydligare än innan och vi blev därför remitterade direkt till röntgen. Hoppas de inte tar någon längre tid denna gången!! Funderar på vem jag ska bli arg på ifall de hittar nåt. De skulle isåfall upptäckts redan på BB! Idioter!


Bertilssons stuga

Vilken mysig dag vi haft! Vaknade tidigt (tyvärr) och lekte ett tag. Efter lite grävning i trädgården åkte vi in till favoriterna Louise och Gabriel. Promenad vid delsjön och fika i bertilssons stuga. Väldigt trevliga pensionärer där måste jag säga! Det fina vädret visade sig lagom till att vi promenerade hem och fick sällskap av Jessica & Elise. Två veckor är spannet på våra tre små liv! häftigt att se hur olika de är trots samma ålder. Alla med egen speciell personlighet och stark vilja!


Mys på stan med mor och söster

Idag har varit fullt upp! Upp i ottan till frisör-syster som färgade och klippte till mammafrissen. Mörkare med ljusare slingor blev det. Härligt när syster får utbilda sig och jag får gratis klipp och färg :)
Lova och hennes mormor åkte bussen in till stan och mötte upp oss för lite go lunch! Sen blev det en sväng på stan och vips så blev jag fattig. En vårjacka inhandlades! Lova fick av sin mormor Hello Kitty body och byxor med matchande barbapappa gosedjur och en klänning! Bortskämd unge och underbar mormor :)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3308158/images/2012/pic_194683192.jpg" class="image">


Freeport

Det blev en sväng till freeport idag, efter spontan så-blommor-och-äta-kakor-kalaset hos Bengt och Eivor :) vi hittade en snygg adidas jacka och ett par byxor till mamman och ett par jeans till moster Jennie! Härligt när man kan fynda och samtidigt bli bjuden på snittar, pizza och dryck


Lugnet är över

Lova leker alltid själv på morgonen. Detta har vi tränat på sen hon lärde sig sitta själv. Detta gör att jag kunnat sminka mig, äta frukost och borsta tänderna utan problem. Ibland städa lite tillochmed. Nu var lugnet över. Det blev tyst i vardagsrummet när jag borstade tänderna, brukar betyda bus. Sen började det bankas på soffbordet. Det HÖGA soffbordet! Springer ut och hittar henne ståendes, bankandes på bordet. Unge!!


Lördag!

Bus med pappa på morgonen så mamma fick sova :) nu ska vi promenera med mormor och morfar och lucas!


Hemma igen

Nu har vi kommit hem igen. Usch va de gått fort. Men vi åker tillbaka till påsk så ja behöver inte ha så farlig separationsångest!

Dagen har varit väldigt bra! Och utmattande! Jag, lova och Jennie tog en tur till Säffle och hälsade på åsa&signe, malin&ebba&elliott och bea&magen. Tjejorna har blivit så stora! Kryper och stapplar fram. Så mysigt att träffas allihop, även om de blev rena dagiset med barn både högt och lågt. Nu vet jag vad jag har att vänta, när ungen börjar gå!


Känsla för kärlek

Någonstans vill jag tro att barn har ett magiskt sätt att förstå sig på människor. En magkänsla. Lite som hundar kan ha. Det är så fruktansvärt häftigt när man får ta del av det.

Lova är en go och glad unge. Nästan aldrig ledsen och ler jämt. Men hon är inte så kramig och kelen av sig. Det är roligare att busa och leka. För första gången någonsin har hon varit kramig och kärlekstörstande på riktigt. Mot min mormor. Hon skulle verkligen bara gå till henne! Och mysa. Två kvällar irad hände detta. Man såg att mormor blev rörd. Hon behövde det! Lova kanske kände det på sig och gav henne denna få förunnade upplevelse. Jag blir både rörd och stolt över det lilla livet.


Vårmys i solen

Imorse ville lilla fröken vakna halv 8. Så vi pallrade oss upp och stekte pannkakor och kokade kaffe. Lagom till att lilla mormor vaknade till frukost. Jag och Lova tog en promenad i solen, slängde återvinning och handlade inför middagen, lasagne! Fika i solen. Sen åkte vi till tante Gerda och fikade och till Mio och handlade badrumsmatta.

Nu har mormor precis lärt mig laga lasagne på hennes vis, en ovärderlig kunskap!

Vila nu innan vi ska hämta Jennie på tåget!


Framme!

Nu vart vi framme i Åmål. Resan gick okej, halvnöjd lova somnade tillslut. Gammelmormor Gun hade lagat grönpepparkyckling och ris, riktigt mumsigt! Lova fick ris med lite smör, vilket faktiskt var ganska populärt. Sen har vi myst i soffan framför tvn. Va jag har saknat Åmål och mormor <3 så skönt att få komma upp. Ja har alltid sagt att "mormor när jag får barn ska ja se till att hälsa på ofta och mycke" eftersom hennes barnbarn o deras barn som bor nära inte gör de. Men tiden rinner iväg och jag har inte varit uppe sen december. Skäms!!

Nu ligger vi i sängen och saknar pappsen och pojkarna där hemma. Natti natt
(tack Gabriel för de fina skorna som äntligen passar)


On our way

Nu åker vi till Åmål, Lova och jag. 2,5h kvar. Pippi och Emil spelas på radion, jag sjunger med och Lova stirrar på mig som om ja vore knäpp


Åmål!

God morgon världen!
Nu måste sängen sänkas, för nu tar de bara några sekunder att ställa sig upp i sängen. Hon blir mer och mer stabil, men fortfarande har vi inte fått remissen till ortopeden, så de känns lite läskigt!

Grävt och fixat i trädgården, nu väntar vi på att pappan ska komma hem med bilen så att vi kan fara till Åmål.


Bortbjuden

Tack käraste Louise för en mycket delikat middag! Hummersoppa med tortillabröd och vaniljpudding med björnbärskräm och färska jordgubbar! Mums mums


Linslusen


Våren är här

Vilken underbar dag!! Värme och sol. Riktigt spritter i kroppen. Ut och sopa, städa i trädgården, vårstäda altanen och fram med utemöblerna i solväggen. Sen tog vi en kopp kaffe på hagabullen med Sofia&ebba, jessica&linus! Lova har lekt på filten på uteplatsen och nu ska vi dricka mer kaffe innan solen går ner. Underbara dag! Hade bara varit bättre om Sebastian var hemma. Och självklart Alfons och Melker som är på sjukhuset och kastreras!


Mössor

Jag älskar mössor. Mössor är bästa plaggen att köpa till Lova. Så ja kunde inte hålla mig när vi svängde förbi allum :)


Loppis igen

Idag har vi fyndat en hjälm. Nu kan lova ställa sig upp utan att ja ska oroa mig så mycke :) hennes farmor har även inhandlat på beställning en lära-gå-vagn. Nu ska de promeneras!
På loppisen handlade vi även ett par badbyxor i Pippi, en söt mössa, esprit byxor, en solhatt ett par shorts och en t-shirt! Och massa leksaker såklart. Allt för 200:-


Utmattad mamma

Äntligen få sova!
Natten var sådär, Lova ville inte släppa bröstet och masade runt i sängen. Mormor tog henne på en promenad så jag fick sova lite. Räddare i nöden. 2h har hon sovit på heeela dagen. Ungen måste hata att sova. Det är roligare att vara vaken och baka bullar med mormor!
Igår var vi på kvällsmys hos tant Jennie med Catrin. Lilla Malte var med, och han var ovanligt kärleksfull! Här kommer lite bilder så att även morfar kan se (morfar har ingen facebook)


Bada, promenera, stan och frissa

Händelserik dag, vi som inte hade några planer. Promenad på förmiddagen hem till mormor. Lite lunch och kaffe och sen badade Lova och mormor i badkaret tillsammans. Bilder på de kommer imorgon :)
Sen åkte vi tillsammans till stan för lite snabb-shopping och mat på café innan vi begav oss till moster sofies salong och färgade mormors hår. Mamman fick sig en salongstvättning av håret och lite föning. Vardagslyx! Sista kortet är Lova som är på väg att ställa sig upp i sängen. Sitta är inget kul längre


Typiskt

Nu ligger jag här, klockan är lite efter midnatt. Lova tog nappflaskan med välling efter en veckas vägran. Knäppa unge. Sen la vi henne i spjälsängen vid halv 10. Istället för att njuta av att sova själv och kunna breda ut mig som jag vill, så ligger jag här och väntar på att hon ska vakna. Typiskt.


Lycka

Va hände?? Ungen lekte med leksakslådan, hittade en napp och bestämde att den skulle hon börja använda. Sjukt som ja har trugat. Vi får se hur länge detta håller, men änsålänge är jag lycklig!!


Barnloppis

Tandborstningen går fint. Här förbereder vi oss för barnloppis på biblioteket. Tant Bahar va snäll och tog på sig babybjörnen så mamman fick shoppa loss. Galet mycke folk! Vi fyndade litegrann iallafall. 2 par byxor, en mysdress, en stickad tröja, en bolero med päls, en huvtröja och ett par fårskinntofflor. Allt för 118:-

Nu ska vi snart in till babybarn mässan i Göteborg!


Borsta bissingarna

Nu är det natten för mig och Lova, och vi har spenderat en mysig stund på golvet i badrummet med varsin tandborste. Nu är båda tänderna fullt utväxta och det är dags att få in lite tandborstningsrutiner!

Dagen har varit väldigt bra annars. Kan den vara annat med sånt väder? Promenad till Eivor och Bengt och sen in till Jennie och ta en promenad på stan i solen. Shoppade två söta polotröjor till Lova i strl 86. Snacka om att bli lurad. De gick knappt att få över huvudet och satt åtsittande på. Hmm.. Men lite underbar sushi gjorde kvällen perfekt!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3308158/images/2012/pic_192131317.jpg" class="image">


RSS 2.0