Ny lugg

Tur att syster är frisör så lova blir fin i håret :) lite snelugg istället för troll-frissen



Bröllopsfix

Status på bröllopsplanering är just nu helt okej. Självklart är jag otroligt stressad men jag försöker att inte förstöra semestern för de. Alla programmen till kyrkan är vikta, nu ska de limmas och några detaljer till "bara". Jag har pratat igenom dagen med filmteamet igen, fotografen är snart också helt redo. Vi ändrade om hela bordsplaceringen nu ikväll så nu är vi mer nöjda och det blir mer uppmixat bland de olika klickarna. Vi har skapat en total tidsplan för allt som ska hända. Jag var inte och pratade med personalen på Systembolaget idag för att diskutera brudskål och bubbel så även det känns okej. Kvar är en del dekoration som ska inhandlas och lite smycken o skor o så. Lääängtar!!!




3års-trots

Nu är den här. Trodde vi att damen var trotsig innan så har vi insett vad riktigt trots är nu. Herregud alltså! Vaknar med gallskrik och vägrar sluta. Skriker hela eftermiddagarna, slåss och lyssnar alls. Lilla fröken vill bestämma allt själv och även om hon skulle får det så är inte det heller bra. Fasar för att hon ska bete sig såhär på bröllopet! 



Missade denna

Hämnden är ljuv. Vem slänger vem egentligen!






Stugan som aldrig förr

Jag har aldrig varit med om varmare vatten i Sverige. Ljummet och knappt svalkande. En perfekt dag i stugan, hoppas det blir många fler innan vi åker hem! Måste sova men här kommer lite bilder från dagen







Möhippa

Jag har fortfarande inte smält gårdagen! Här kommer en sammanfattning, lika mycket för er som för mig att läsa senare!

Jag har flera dagar förberett mig på att lura Sebastian till prästen så att killarna kunde kidnappa honom på morgonen. Men även jag blev kidnappad! Helt oförberedd. Jag fick 10 minuter på mig att plocka ihop saker på en lista, sen promenerade vi alla 12 till mamma o pappa där en väldig brunch dukats upp. Sebastian byggde rondellhund och vi hade en mysig matstund med bubbel, där alla delade med sig av minnen från förr. 


Mätta och belåtna hamnar vi på bussen in till stan med en flaska bubbel i näven. Go stämning och sen kom ögonbindeln! Så läskigt att bara gå utan att veta vart och vilka man träffar på. Jag fick fotas med massa olika folk, bland annat en brandman. När ögonbindeln tillslut åkte av befann vi oss på Liseberg. 5-kamp! 12 glada tjejer och självklart måste vinnarinstinkten fram. Jag vann (lät dom mig vinna?) men viktigast var ändå segern i luftskytte!! Lite picnik och energipåfyllning tillsammans med ett quiz om Sebastian. Jag fick väl 10 av 15 frågor rätt, men många va svåra! Just de ja, innan dess hamnade jag i sminkbåset och blev utspökad!!





Vidare iväg med ögonbindel. På spårvagnar och upp för branta gator. Upp för trappor och vips var jag på ett tak. "Nu ska du hoppa fallskärm". Fan fan fan skräcken alltså!!! Jaja bit ihop och hoppas på det bästa. Visade sig vara på skoj och istället hamnade jag i en musikstudio. !!!!! Snälla jag hade hellre hoppat kände jag när jag fattade att jag skulle spela in en låt framför alla tjejerna, dessutom fylld med lakritsshot. Det blev iallafall en otrolig upplevelse och det var så häftigt! Bortsett från alla falska toner och frustration. 

Dags för middag och den serverades på Hard rock. Jättefint bord för oss själva i ett rum, musik och härlig stämning. Innan våra burgare kom in fick jag 11 lappar med saker som personer gjort, och jag skulle placera vem som skrivit vilken lapp. Inte avslöja för mycket, men det var 10.000meters-klubben, krockade vespor, fula nakenragg med mera med mera. Väldigt rolig aktivitet för jag fick veta saker som jag inte hade en aning om innan! 



Nästa anhalt under ögonbindeln tog mig till ett uppdukat hotellrum på avalon med grym utsikt. Där fräschade alla till sig, drack, dansade och lekte länge och väl. Här på kvällen var jag som fullast. Det finns bilder jag inte kommer ihåg men jag vet att jag tänkte att nu kommer jag aldrig in på krogen. 



Kvällen spenderade vi på Storan med massa musik och dans, lite Björn Gustavsson och massa kärlek. Jag hoppas att alla hade lika roligt som mig för jag dansade allt jag hade. När klockan närmade sig 02 så hamnade vi på Port du soleil, där även svensexan höll hus. Sebastian var upptagen med två blondiner så jag nöp honom i örat och dansade vidare inåt ;) killarna gick till park lane och vi dansade till sista låten. Kvar sist var jag Louise L och Linnea, men precis utanför fanns mina systrar, Jennie och Louise E. En taxi hem och sova med snurrade tak! Tanken var från början att jag skulle sova på avalon, men med facit i hand så hade jag mått alldeles alldeles för dåligt för att vakna där och behöva checka ut och ta bussen hem! Det blev alltså hur bra som helst. 





Detta var en kort sammanfattning och det finns hundratals detaljer under kvällen som inte fick plats att skriva. Det var en helt underbar kväll och jag är så lyckligt lottad som har så underbara vänner!

Sammanfattning

Äntligen än mobilen redo och här kommer en kort sammanfattning av våra dagar som varit helt underbara. 
Vi spenderade tre härliga dagar i grebbestad med stora släkten. Sol, bad och mera sol. God mat och mys! Lova lekte för fullt med Pontus och Sofie. Kasta och fånga boll är nya favoriten och hon är riktigt duktig! På tal om duktig så har Theo lärt sig ha simring i vattnet. Otroligt duktig. Simmar och tar sig framåt, glider runt och njuter. Som fisken i vattnet den lilla galningen! Lova däremot har inte riktigt koll på den och badar helst utan. 

Efter det blev de tre dagar på Lyrön, om möjligt ännu varmare. Paddla kanot och bada i princip hela tiden blev de. Vattnet stod på 25 grader och det svalkade knappt. Har aldrig upplevt det i Sverige! 






Trasig mobil

Förhoppningsvis blir mobilen fixad idag och då kan jag fortsätta blogga!

Igen

Mobilen är återigen trasig, denna gång funkar inte displayen alla gånger så ifall nån smsar eller ringer så kanske jag är onåbar

Dagsformen

Alltså jag är lite lätt frustrerad. Jag tränar i princip varje dag, gym eller löpning, vikten ligger fortfarande på 58-59 men de stör mig inte alls. Vikt är inte längre särskilt intressant. Jag ser hur kroppen får mer muskler, rumpan formas men fettet runt magen vill verkligen inte försvinna. De där under naveln. All lös hud. Jag hade hoppats de kunde bli åtminstone lite tajtare, men börjar tro att de kanske inte går. Tyvärr så är det just magen som gör att jag hela tiden känner mig tjock/plufsig. Här är en bild från tidig morgon, ljuset är smickrande och jag ser inte ut så i helt avslappnat tillstånd vill jag förtydliga. 



Kvällsrunda

Klockan är midnatt. Jag ligger på soffan nyduschad och Sebastian steker pannkakor. Det har varit stort kalas för Bengt som fyllde 90 idag så det blev typ frukost lunch och middag på kalaset (hanns inte med att äta innan och efter). Inte för att det var fel, den bestod i skaldjursbuffe med massa färskt bröd och goda saker, följt av tårtor bullar och kakor. Jag gjorde bra val, men det kändes ändå bra att ta en springtur nu på kvällen. 7km blev de, även om de gick långsamt. Jag hade knappt flås, men min höft gör så sjukt ont när jag sätter ner högerfoten så jag tog de lite försiktigt. 

Iallafall, grattis Bengt! Du är en helt fantastisk person som jag ser upp till och på något sätt har du lyckats forma mig och mina värderingar i livet, trots att jag bara haft äran att känna dig i 6år. Ser fram emot att fira din 100års dag med en lika fantastisk buffé! 





Bröllopsbestyr

Idag har vi träffar kökschefen och ansvarig för maten på festen. Vi gjorde lite ändringar på förrätten så vi fick smaka av och godkänna resultatet. Mycket gott! Vi passade då på att gå igenom alla detaljer så att serveringspersonalen ska vara väl förberedd. Vädret var underbart och man blir påmind om hur gärna gärna jag önskar sol på den stora dagen. 

I dagarna har jag också fixar klart gästboken. Ikväll blev alla placeringskorten klara. Theos kläder är inhandlade och allteftersom börjar det falla på plats. Mycket kvar, men ändå framsteg :) 

Imorgon väntar namngivning för Otto och ett litet gympass på morgonen. Hej å hå 3 veckor kvar!!



Härliga dagar

Jag sprang 4km igår och nu kom jag precis tillbaka från 4km morgonspring. Jag är lite i chock över att jag faktiskt har kondition. Jag är inte särskilt flåsig alls utan snarare stum i benen-trött. Det visar väl på att styrketräningen är effektiv. Jag gör ju nästintill ingen cardio alls i vanliga fall! 






Uppdatering

Nu har jag varit lite frånvarande i några dagar kära läsare. Jag och Johanna har varit i Helsingborg och jobbat på Bob Dylan. Ganska så lugnt och behagligt gig, följt av hotell och hotellfrukost :) direkt vidare till Dylan Göteborg vilket var snäppet regnigare tyvärr. Långa dagar! Nu har vi landat våra rumpor på Lyrön med svärföräldrarna. Här är lugnet. Barnen leker och lever rövare och vi försöker slappna av. 

Jag måste säga att jag är så stolt över mig själv! Efter ett gympass med Linnea imorse så tog jag med träningskläderna hit ut och gav mig ut på första springturen på säkert 10år. Mina knän kan inte springa har jag alltid sagt, men nu försökte jag ändå. 6,5km utan att stanna i väldiga uppförsbackar tog mig runt hela ön. 35-40 minuter senare var jag heeeelt slut. Höfter och ben värker men det var det värt!! Därav blev det ett kvällsdopp med barnen. Theo är helt galen och slänger sig framåt för att dyka och flyta. 





Hahaha

Ser att jag skrivit Bob Marley, självklart är det Bob Dylan!!

06.15!!




Fotboll Zzzz

Nej ingen fotboll för mig, nu går jag och lägger mig! Tanken är att jag ska ta mig till gymmet imorgon tiiiidigt för kl 8.30 åker jag och Johanna mot Helsingborg. Bob Marley och hotellfrukost ser jag fram emot! 

Idag är dagen då Jens skulle blivit 29 och vi firade honom med en jättemysig piknik under ett stort träd vid minneslunden. Tack för att jag fick vara med ❤  Fuck cancer 




Dag 1

Idag är första dagen på sista rycket inför bröllopet. Biggest looser camp och inga ursäkter. Senaste två veckorna har det unnats lite för mycket och jag tror nog det är ett kilo eller två plus på vågen. Här är min före bild. Visserligen var magen en boll igår kväll och fortfarande inte helt återställd, men ändå! 



Att jag aldrig lär mig





Bajs och sömnbrist

Det blir en kort sammanfattning idag för ögonen går i kors här. Idag har vi varit på smithen (igen) med Seppi och många fler både släkt och vänner. Väldigt väldigt mysigt och barnen har skött sig idag igen. Lova badade och var helt tokig i vattnet. Gick ut så vattnet nådde bröstet, hoppade plaskade och blev runtkastad av kompisarna Amanda och Tina. Hon brukar annars vara lite reserverad och rädd för djupt vatten så det var roligt att se! 

En incident med Theo är dock värd att nämna... Jag Seppi och Sonja satt vid vattenkanten och barnen lekte. Vi pratade om nåt och hade väl inte fullt fokus då barnen ändå var på sanden och inte i vattnet. Plötsligt ser jag en bajskorv och sen en till, precis där alla andra barn lekte och grävde. Ja men visst det var Theo som gick utan blöja några minuter. Och lilla lova försökte förtvivlat stoppa bajset, vilket resulterade i bajs på hennes händer. Vi sprang ut i vattnet och försökte tvätta Theo och lova försökte desperat tvätta händerna. Herregud vilken cirkus!! 





När vi kom hem fick barnen laga egen pizza!


På tal om sömnbrist, Theo har vägrat somna de senaste kvällarna. Han somnade precis nu, kl 23. Helt utmattad är denna mamman


Outfit

I brist på annat tog jag på mig klänningen jag hade på Theodors dop, ca 10kg skillnad. Det funkade ändå för den har knyt i midjan, men man blir ju påmind om hur fläskig jag varit! 




Lata dagar i hettan

Alltså denna värmen!!! Det går knappt att vara hemma hos oss på dagarna. Nätterna är nästan ännu värre för trots öppna fönster sover vi i en bastu. Jag vaknar flera gånger, likaså barnen. Hittade pojkarna så här inatt, fattar inte hur han kan ha täcke på sig!?

Dagens Theo är sårig IGEN. Denna gång ramlade han in i en buske med väldigt vassa grenar och rev upp sig ordentligt! 


Tycker ändå att barnen har skött sig otroligt bra idag! Vi vaknade, åkte ut till smithen och fick sällskap av Jennie, gabbe och Vincent. Efter en lång dag där åkte vi till Frölunda torg. Lova behövde nya "kalas-skor" så det blev rosa ballerina som hon själv valde. Theo fick ett par Nike skor och Lova ett par sportiga aprikosfärgade. Istället för närmare 1000-lappen så betalade jag 300 för alla tre. Sjukt bra! Personalen mätte fötterna på barnen, Lova har 15cm och lilleman 14,5cm. Hon blev rätt paff och mätte två gånger, då han har så otroligt stora fötter. Hoppas det stannar av!!





Kvalitetstid

Idag har varit en sån där dag utan några planer med barnen. Bara ta det som det kommer och försöka underhålla bäst det går. Vi hade ingen bil, så vi fick vara hemma i hettan. Fram med badbaljan på gräsmattan och springa nakna. Under tiden fick jag ringt några samtal (omboka Bvc & tandläkare, avboka och boka annat hotell rum innan bröllopet med mera) och även betalat lite räkningar och sånt kul. 

Aaanyhow, eftermiddagen och kvällen fick jag själv med min mami. Vi gick på stan och uträttade ärenden och letade klänning till henne. Hon köpte två stycken som hon från början inte ens ville prova. Tur jag kan övertala, för fina var dom!! Sen blev det ett glas vin på en uteservering och middag på restaurang med ytterligare vin. Mysigt, trevligt och behövligt!! Borde göras oftare kära mor ❤ 




Matsalen



För er som inte sett innan så är detta matsalen på bröllopsfesten. Jag älskar verkligen lokalen, men som ni ser är det lite att dekorera. Alla pelare och bakom honnörsordet till exempel! Risbollarna och tyget i taket kommer finnas där redan

Surr i skallen

Alltså min huvudvärk är inte av denna värld. Har knaprat tabletter halva dagen men inte hjälper de. Förmodligen är det stressen och all planering som börjar tära. Imorse kunde jag knappt öppna ögonen. Låg på soffan och kunde inte ens förmå mig upp när barnen tömde köksskåpen, hällde ut pluss-pussel på hela golvet och kladdade med joghurt med mera med mera. Huvudet dunkar och ögonen svider. Bahar kom förbi innan barnen skulle sova och jag lugnade mig nog lite efter att bollat planering. Just nu ligger fokus på placeringskort, program, gästbok och bordsdekorationer. Nu måste jag stänga ögonen igen..



Fota?

Ingen som känner för att bli fotad? 10 bilder 300:- 20 bilder 500:- tackade nej till alla förfrågningar för ett tag sen, men nu kanske jag kan klämma in några stycken!

Pigg liten man

Theodor vill verkligen inte sova ikväll. Vi lämnade Lyrön vid 14 tiden, efter en tur med skrindan till hönorna och öns loppis, så det blev en sen sovtid i bilen hem tyvärr. Han fick följa med pappa och ge farmor&farfars katter mat, handla och charma personalen på Romas. Han är ju för go när han är vaken på kvällen, pigg och helt överlycklig över odelad uppmärksamhet. Nu borde jag sätta mig och stämpla placeringskort, men ikväll tar det emot. Så trött så trött! 





Skrubba skrubba

Nu är vi äntligen på Lyrön! Älskade lilla Lyrön. Jag tog med alla mina städsaker och skrubbade golv och väggar. Diskat, torkat av, all textil är avdammad och vädrad. Alla miljoner stackars spindlar och dess offer är borta från fönstren som fick sig en avtork. Nuuu ska vi poppa lite popcorn och bara slappa i soffan! God kväll på er





Grill med svägerska

Igår kom Sofia Jonas, barnen och Linnea hem och grillade. Det blev hamburgare. Kan inte få nog! Såå gott. Lite flytande smoke och kryddor, tillsammans med mango salsa och rökig sås. Muuuums! 




Gravidfotografering






Gårdagen

Kolla in denna lilla sötnos jag fotade igår! Lova och William hade dessutom väldigt roligt ihop :) 




Liten dam blir stor

Ibland förvånad jag över hur stor och duktig Lova är. Imorse hade hon vaknat själv, sett att hennes byxor va lite kissiga. Gått ner för trappan och lagt alla sina kläder i tvättmaskinen. Sen gick hon upp och la sig brevid mig och Theo igen. Hon är helt torr på dagarna och har inte ens blöja när hon sover middag. Häromdagen när vi va hos Eivor och Bengt sa hon inte ens till att hon behövde på toa, utan klättrade upp själv, kissade och sen ropade hon att hon va färdig :) tur jag hann dit för kusin Ebba hade pappret i högsta hugg och skulle torka!



Dagens morgonform





Efter gårkvällens uppblåsthet så är formen någorlunda tillbaka igen nu på morgonen. Det ska bli spännande att se hur kroppen reagerar på en lågkalori-diet efter att jag tränat och ätit mycket innan. 1 månad på prov!


Netto levererar

Stor och liten kruka av betong med doftljus i, riktigt fynd på netto! Precis vad jag behövde till badrummet!


Kärt återseende

Idag har vi äntligen besökt Louise och Martin, Gabriel och lillebror! Så gosigt att få mysa med liten bebis, hemskt va fort dom blir stora barnen. Det blir så mycket mer påtagligt när man ser hur små dom faktiskt har varit. På kvällen passade Oskar våra små troll när vi skulle träffa prästen i hemsjö kyrka. Nu är det gjort och vi har fått en genomgång hur det kommer gå till. Usch man blev ju inte mindre nervös precis, men prästen var iallafall väldigt trevlig och lättsam! 






RSS 2.0