Bra där

Wellness Aftonbladet imponerar! Annars kan jag ofta tycka att det mesta är skit, men här har dom hittat rätt! 





OBS de har garanterat skrivit fel mängd havssalt i detta recept 😂 




30/90

En tredjedel har gått av min utmaning och tävlingen. Det känns bra, trots att det kunde varit mycket bättre. Lite motgångar har det varit, men med rätt inställning och lite medicin på det så går det bättre. Totalt 7,5cm har försvunnit runt magen och 4cm runt lår. Det ska bli så mycket bättre och så mycket tajtare. Här kommer bilder, trots att det tar emot att visa hur förstörd min kropp var innan. 30dagars resultat..





Skön feeling

Jag är otroligt trött idag, men på ett skönt sätt ändå. Klantig som jag är (!!) ställde jag klockan fel imorse, då sommartiden förvirrade mig vid läggdags. Jag gick alltså upp kl 04 för att jobba när jag började kl 08. Typiskt!! Jag är igen så tacksam för att träningen går framåt. Jag känner mig inte längre svullen och plufsig och ångesten över hur jag lyckades förstöra min form totalt i januari & februari börjar släppa lite. Imorgon är det 30 av 90 dagar på tävlingen och jag ska mäta och ta kort. Kanske visar jag er någon bild :) 

Lova har idag varit på Djungelboken-teater i stan med sin kusin, farmor & farfar. Hon kom hem helt fylld med nya intryck och berättade om alla karaktärerna och den läskiga tigern. Det är så roligt att se hur uppskattat det är att få komma iväg med sina kära och slippa få vara storasyster varje sekund av dagen. Bara vara Lova och få umgås med sin älskade Ebba! Även Theo har fått njuta lite av lugnet och odelad uppmärksamhet från mamman och pappan. (Även om pappan är den populära alla dagar i veckan, och mamman just nu är bad cop i hans trotsperiod)




Lördagstrip

Nu sitter vi i bilen hem från Bäckebol. Det fick bli dagens utflykt! Barnen har handlat lördagsgodis och föräldrarna har handlat allt till den nya tvättstugan!! Såå roligt. Det blev inte alls som vi planerat. Tanken var att komma undan så billigt som möjligt, eftersom vi egentligen inte tänkt ta oss råd att göra denna renoveringen alls. Vi tänkte vitt på väggar, gråa golv, träbänkskiva och vita skåp. Det blev vita väggar, men ett ljusare naturstensgolv och en bänkskiva i vintage oak. Led-spottar till nya taket som ersätter vårt väv-tak vi har idag. Det blev en enkel diskho från Ikea men jag tror verkligen det kommer bli jätte bra! Veckan efter påsk påbörjar hantverkarna allt :) 




Besatt

Nu känns de som jag är på gång med träningen. Efter några svackor och mentala motgångar så känns de bra igen och jag ser hur kroppen svarar mer och mer. Mycket fett ska bort men muskler finns där under. Just nu är jag lite lätt besatt av apelsiner. Utan att överdriva äter jag 6-8st om dagen och dom i kassan måste tro jag är galen som köper enorma lass varje dag. Gott gott gott! Nackdelen är att jag kissar värre än en höggravid. 





Lilla T

Min lilla kille börjar bli en stor kille. Hans språk utvecklas för varje dag och han kan sätta ord på sina djupa funderingar. Han har alltid varit en allvarlig liten tänkare, så det är så roligt att få inblick i vad han tänker. Igår morse vaknade han runt 06, trött som jag var skickade jag ner honom till hans vakna pappa. Han kom ändå upp igen för att fråga mig nåt och jag svarade lite groggy "fråga pappa". då kom han fram och petade på mig och sa "mamma jag frågar faktiskt dig nu". Gullet! Hans sötaste mening är "va sa du mamma", med riktig sockersöt röst när han inte riktigt förstår eller hör vad jag säger. Han återberättar vad som händer på dagis och han leker rollspel. Oftast är han bamse eller reinard räv, och alla andra är lilleskutt. Viktigt är också att han är faktiskt inte liten kille, han är stoor. 




Se fram emot

29e augusti åker vi till Santorini, jag och mannen. Det ska bli såå skönt, och lite overkligt känns det då vi ställt in oss på att skippa resor ett tag framöver. Det dåliga samvetet gnager att inte barnen följer med, men det får bli nästa resa! 








Tillbakablick







Gamle mannen

Ledsen för frånvaro här, men helgen har varit fullt upp varje sekund! Lång historia kort så fick vi lite egentid på lördagen för att fira Sebastian själva. En stund på stan liksom. Vad han inte visste var att dagen var planerad i minsta detalj. Vi shoppade först, en ny kostym bland annat. Sen blev det fika på avenyn. Passande nog hade jag bokat bowling på hard rock precis när sista slurken kaffe var uppdrucken. 4-1 till mig i serier. En mycket viktig vinst, och födelsedagsbarnet var otroligt barnslig och frustrerad över detta till min förtjusning :) efter detta tog vi en drink vid kungsport. Sebastian fick välja restaurang helt själv. Eftersom jag känner honom väl, så valde han La sombrita (båten), men han var lite orolig då det såg fullt ut. Passande nog hade jag redan dagen innan bokat bord till oss där, precis den tiden. Underbar delikat paella Valencia som jag rekommenderar alla dagar i veckan! Där fick han sedan ett kuvert med grattis från min mamma och pappa. "Grattis ni ska fira med en natt på gothia Towers med skyroom på våning 26". Där hade jag dagen innan lämnat in våran väska så allt var packat och klart. Vilken utsikt!!! För att snabbspola så blev det söndag, fika hos Eivor ovh Bengt och till sist överraskningsmiddag med våra familjer hemma hos min mor o far. Detta hade han inte alls anat, vilket var extra roligt :) en bra helg med andra ord!! 













TGIF

Efter ett gott träningspass såhär på fredagkvällen unnade jag mig nyttig chokladglass gjord på fryst mixad banan, råkakao och lite mjölk. Mumsfilibaba! Ett avsnitt Suits och några avsnitt modern family så satt fredagskänslan där den skulle! Det blir tidig säng då mannen ska få sovmorgon hela helgen och jag behöver gå upp med grynen. Han fyller ändå 30, och mycket roligt står på helgens agenda...





Konferens

Så de två senaste dagarna har spenderats i Globen, Stockholm. Lidls största satsning någonsin på butikschefer! Vi flög upp och anlände till konferens i stor sal. Påkostat, spexigt och väl genomfört måste jag säga. Chefer av alla rang bjöd på sig själva och visade personligare sidor. Powerpoints & föreläsningar varvades med spex och underhållning. Lunch, trerätters middag och en väldig massa fikapauser blev det! På kvällen bjöds det på underhållning, liveband och dans. Vinet flödade och allmänt så var det väldigt go stämning. Lyckat får man väl sammanfatta det hela. Trött och med många nya inryck och nya möjligheter, lägger jag mig nu för att sova! 







Och just de ja!! Bästa överraskningen var att mannen min spikat klart HELA taket hemma. Alla tre sektioner! Såå underbart!! 



Framsteg

Taket börjar snabbt ta form. Det hemska gipsliknande taket som var där innan försvinner sakta men säkert. Sen ska penslarna fram och vitt ska det bli! 





rättelse

Lite lätt besviken, deklarationerna skickas ut från och med idag, men e-tjänsten öppnar först torsdag 19e. Jaja, tre dagar kvar. Idag släpps iallafall höstens kurser för den som ska plugga!

Lördagsmys










Något att se fram emot

Fredag den 13e, min turdag. Så vad för bra har hänt idag? Inte så mycket mer än vanligt kanske, men solen har varit på sitt bästa humör, jag fick paket på posten och barnen har varit snälla nästan hela dagen. T är i den hemskaste trotsen just nu, så alla dagar som vi inte ryker ihop vid matbordet är bra dagar. Klockan ringer 05.15 imorgon för att inleda ännu en jobbhelg. Positivt mina vänner, är att på måndag släpps inkomstdeklarationerna och besked om skatteåterbäring går att se på nätet. Nån mer än jag som ser fram mot detta? 





Intensivt

Jag lyssnar på min kropp och försöker varva ner. Idag skippade jag gymmet och sov 2h istället. Jag är SÅ trött hela tiden vilket tär på både ork och tålamod. Jag tror själv att det är bristen på salt som gör mig trött, kanske kombinerat med överdosering koffeintabletter under en längre period. Imorgon är pluggdag, sen väntar 7 dagar jobb i sträck, varav en dag är konsert med minst 12h jobb och två av dagarna blir det konferens i Stockholm. På lördag ser vi iallafall fram mot mello-middag hos Jennie o Gabriel :) over and out



Visdom




Följer

Vill tipsa om en blogg som jag och många andra läser. Prinsessanlouise.blogg.se Jag har följt denna starka mamma och hennes snart 2åriga cancersjuka dotter länge nu. En svensk sjukvård som inte är annat än skrämmande. Det känns som att jag känner henne. Framförallt så känner jag med henne. Gråter med henne och glädjs när nåt positivt händer. Det finns inga ord för denna hemska sjukdom. 


drömmar

Jag borde sova men jag kan inte. Jag kom hem frän gymmet lite innan kl 21, fullproppad med bcaa och pwo pigg och energisk. Skyll sig själv idiot som tränar så sent!! Jag hade inte mycket till val då vi hade hantverkare hemma för att mäta fönster inför bytet av dessa. De kollade även över våran ofräscha tvättstuga för att ge en offert. Det ska bli spännande att höra vad de säger, om plånboken tillåter att det blir av eller inte! Istället för att sova drömmer jag mig bort och kollar på resor. Vad sägs om Maldiverna eller lite mer realistiskt, kanske Grekland? 




Första veckan avklarad

En riktig skithelg är avklarad på många sätt. Mår inte mitt bästa kan man säga, men försöker fokusera på det positiva. Första veckan är avklarad och därmed dags för vägning och mätning av resultaten. Jag har kissat floder under veckan som gått, så kroppen har släppt ifrån sig otroligt mycket bunden vätska. Vågen sa minus 3kg. Magen mätte 4,5cm mindre och låren 4cm mindre. Underbart med resultat, även om jag vet att det snabbt kommer plana ut när kroppen inte är lika mycket i chock av dieten. Kosten känns bra och jag har följt den till punkt och prickar, förutom att jag åt popcorn som lördagsmys. Jag är trött och tröttare än på väldigt länge, då det blivit lite sömn och mycket jobb. Idag jobbar jag på Lord of the Dance på Lisebergshallen och efter kanske 4h sömn är det dags för Lidl 7-15. Bara att bita ihop och kämpa! Hoppas ni haft en bra helg allihopa





Inspiration

Söker lite inspiration till mat jag kan laga för att göra denna resan uthärdlig. Jag kommer att ligga på lite över 1500kcal om dagen inräknat kosttillskotten. Jag har en viss tillåten mängd protein, kolhydrater och grönsaker för varje mål, men är ganska fri att komponera som jag vill. Idag blev det storkok på kyckling, paprika, lök, krossade tomater och råris. Jag funderar på att göra en version av köttfärssås med grönsaker och råris, men även kanske dessa tonfiskbollar?




Morgonrutin

Numera tar det något längre tid för mig att bli klar på morgonen. Visst är frukosten färdig i kylen men vissa rutiner måste följas. Magen och bristningarna ska smörjas med Bio-oil, ansiktet får sig en omgång Q10 créme från Lidl. Om någon missat det så blev den bäst i test i råd & rön framför alla svindyra anti-rynk krämer!! Frukosten består av overnight-oats. 40g havregryn, 30g proteinpulver, 1msk chia, 1.5dl vatten och 1dl frysta hallon. Låt stå över natten med lock på och enjoy! Jag kan också välja att äta havregryn och kvarg på morgonen. Det får det nog bli imorgon tror jag. 





Variation

Jag ska försöka varva mina inlägg och dela med mig av både min vardag och min intensiva träning. Jag vet ju inte vilka ni är som läser och vad som intresserar er, men det börjar bli riktigt många nu! Roligt!! 

Idag var stängningsdag på förskolorna här, så efter att ha ändrat om jobbschemat lite så fick vi en mysig ledig dag tillsammans jag och barnen. Äntligen fick vi träffa Louise och Gabriel för en dejt på leklandet i Kållered. Barnen röjde runt i rutschkanor och studsmattor, hinderbanor och bollhav. Det är så roligt att lova tyr sig till Gabriel och tillome ibland kallar honom sin kusin. Dom har ju trots allt känt varandra sen tiden i magen och en hel föräldraledighet ihop. Dagen avslutades på bästa sätt när kusinerna Ebba och Otto kom på besök! Gissa om lova var nöjd!








Dagens middag

150g kyckling 
167g sötpotatis
200g grönsaker 
Kryddat med peppar, chili och lite oregano, inget salt tillåtet! 




Body Scan

Idag var det alltså dags för invägning! Dag 1 av 90. Jag har valt att göra body Scan vid start, halvtid och vid slutet av tävlingen för att kunna avgöra hur kroppen förändras, mer än vad bilder visar. Detta har alltså inget med tävlingen att göra utan det är endast för min egen skull. Det var otroligt intressant, även om siffrorna var lite skrämmande. Men jag är mer taggad än någonsin att förbättra dom!! 
Vikten var som jag trodde 63,3kg (plus 5kg sen december). Det gör mig inte så mycket, jag behöver en förändring för att ha en chans! Kroppsfettet låg på 27%. Normal rekommenderad procent är 21-33% så jag ligger mittemellan men något högt. Självklart är mitt mål att nå så låg total fettprocent som möjligt! Det mest intressanta är att jag har högst procent fett på låren och rumpan, medan magen ligger lägre än förväntat. Min vänster arm är 27% medan min höger är 25% vilket är lite lustigt :) egentligen är hela denna mätningen ointressant tills jag har ett nytt resultat att jämföra med! 16april ungefär blir nästa!

Game on!



Idag är dagen med stort D. Äntligen är det dags att dra igång! Matlådorna är preppade, alla kosttillskott inköpta. Bring it on! Jag har nu 90dagar på mig att göra det bästa av mig själv. Tro mig när jag säger att det behövs! När jag förklarar för folk att jag har liksom gått upp 4-5kg (tror jag, invägning blir senare idag) så fattar nog inte alla att jag menar allvar. Jag känner själv att kroppen är "förstörd". Jag har ökat i fettprocent nåt otroligt på bara en månad, visserligen medvetet, men det är ändå jobbigt mentalt. Så denna dagen har jag längtat efter! Efter jobbet så ska jag göra en bodyscan och få exakta mått på fettprocent, vikt, mängd vätska och muslelprocent i kroppen. Spännande! Mer om mitt matupplägg senare, nu måste jag åka till jobbet! 




Bröllop

Så igår var det dags för Anna och Daniels bröllop! Ingen som följer mig på instagram missade väl det. Det fanns storbildskärm där bilderna med deras haschtag rullade, så det blev lite av en utmaning att lägga upp roliga eller fina bilder! Mycket fin vigsel och efteråt serverades mycket god mat i en vacker festlokal. Jag måste erkänna att jag var något skeptisk till kantarellsoppa, då jag inte äter svamp, men den var otroligt god!! Vi dansade till kl 02, sen tog alkoholen över för mig och det blev dags att åka hem. Jag är inte så van att dricka mängder och jag är aldrig heller så bakis dagen efter. Ny erfarenhet kan man säga. 







RSS 2.0