Lediga dagar

Lediga dagar som dom ser ut nu:



Ny nivå

För några veckor sedan körde jag runt med två trasiga framljus på bilen. Jag har blivit redigt dumförklarad för att jag inte reagerade när det var galet mörkt och jag knappt såg vägen. Idag hände det igen!! Jag såg knappt nånting alls och blev irriterad för att Sebastian förmodligen satt lamporna fel när han bytte. 


Så när jag snigelåkt hem med helljus på, som lyste lika starkt som svagt dimljus, så kollade SEB bilen. Även han reagerade över hur mörkt det var. Sen tittade han närmare. Och lyktorna fram var täckta i gegga och smuts. Såå smutsiga att ljuset inte ens tog sig igenom! Galet!!!


Fyra år

Min älskade lilla plutt fyllde fyra år idag. Fyra hela år. Vi ställde klockan för att vakna före honom och kunna sjunga och lämna paket till nyvaken kille i sängen. Så mysigt ❤ lego, spel, mer lego, en fluga och en tröja var några av presenterna. Till frukost fick han vad han ville och till efterrätt fick han en frukostsemla. Fast han gillade inte mandelmassan. 


Vårvädret gjorde att dom kunde leka ute tills gästerna kom på kalas. En väldigt nöjd kille somnade gott efter en massa presenter, fika och lek. 

Fyra år, det är helt sjukt. Tiden har gått så snabbt samtidigt som jag knappt kan minnas när han var så liten. Han har ju aldrig varit sådär liten. Alltid stor och alltid på väg att göra bus. Fast inte bus faktiskt, mest är han klåfingrig och vill klättra på allt och pilla på allt. Hoppa och springa och aldrig vara still. Men snäll är han min lilla T. Väldigt snäll. Ett hjärta av guld har han också. Det är så lustigt för andra upplever honom nog som lite jobbig just pga att han alltid ska klättra på allt och prova allt. Man blir liksom lite gråhårig av att hålla koll på honom. Men å andra sidan är han världens snällaste och mysigaste. Han älskar att kramas och ligga o mysa i sängen på morgonen. Han berättar varje dag att han älskar mig och klappar mig i håret. Han är omtänksam och har ett stort hjärta. Att undvika socker har hjälp hans energinivå ner lite och han blir inte lika lätt uppstressad. Har han ätit socker kan han inte ens sitta stilla utan springer med benen i luften eller hoppar på stället. 

Imorgon börjar han crossfit. Min lilla kämpe!



Familjen mejeri

Så här ser vårat kylskåp ut mest hela tiden. Proppfullt med naturell joghurt, fil och framförallt mjölk! Jag har räknat ut att vi gör av med ca 9 liter mjölk i veckan. Det är inte lite!! Barnen älskar att dricka mjölk men likaväl att dricka vatten till maten, annars hade jag bromsat. Men vi använder mjölk även i smoothies, gröt och till flingor och müsli. 



Det blev inte direkt någon middag för mig idag heller, då jag kom hem mitt i barnens dusch och läggning. Så det fick bli en ananas-smoothie på färsk mango, frusen annanas, banan, naturell joghurt och krossad is. Såå fräsch! Till efterrätt blev det en skål saltade edamamebönor. 




Bonus

Idag fick jag med mig två extra barn hem. Ibland kan det faktiskt vara lättare än att bara ha mina egna. Dom lekte alla fyra hur bra som helst, åt bra och bråkade ingenting! Ensamma så blir lova och Theo uttråkade lätt, speciellt nu när det blir mörkt och kallt så tidigt. Även katterna välkomnar gästerna. Emil som vanligtvis är lite blyg, tyr sig till tjejerna varje gång dom hälsar på!



Jobbig kväll

Jag har insett, fler och fler gånger att jag shoppar när jag har en dålig dag. Nät-shoppar alltså. Dagen var inte dålig, men kvällen desto kämpigare. Sebastian var ute på roligheter med sina föräldrar och syskon, medan jag och barnen var hemma. Vi såg på en film och myste framför tvn, tills det var läggdags. Då började härligheterna. 


Jag hade inte hunnit äta middag, och T ville definitivt inte sova. Sparkade, gnällde och skrek om vartannat i 1,5h. Jag stod upp brevid våningssängen i 1,5h! Svullen till tusen och ben som skrek av ilska. Jag ville också skrika av ilska. Tillslut tog jag med dom båda till våran säng och fick tillslut sövt dom. Väl nere vid tvn med benen högt, fungerade inte wi-fi kopplingen och Netflix. Skit också rent ut sagt! Så därför nätshoppade jag. Saker som jag inte kommer behöva förrän tidigast till sommaren, men vad gör väl det, då har jag något att se fram emot. Och fint var det!


Kvällens juice

Kvällens juice: två små svenska äpplen, ett granny Smith och en apelsin! Och några isbitar såklart!


Ny älskling

Min Vitamix har äntligen kommit. Och den är heeelt underbar!! Idag har jag och barnen fyllt på fruktförråden och gjort smoothie till mellanmål och kvällsmat. Alltså vilken maskin! Smoothin va så krämig och fluffig och helt underbar. 


På kvällen stoppade vi i tre så äpplen tillsammans med kallt vatten och fick en delikat cloudy äpplejuice. En hel kanna! Vi kommer ha mycket användning för denna!!



Sorg

Har inte orkat skriva här i helgen. Har liksom inte känts viktigt. Älskade Lucas, mamma o pappas hund somnade in igår. Dom ringde från pensionatet eftersom dom är i Thailand, så jag och Sebastian fick åka dit. En stroke. Han blev så glad när vi kom och försökte resa sig. Vi fick tillsammans lyfta honom in i bilen, men han svimmade och gick in i chock av rädsla tror jag. 


Jag la mig i bagaget och låg där med honom hela vägen till blå stjärnan. Grät och klappade honom. Han vaknade till ganska fort och tillslut slappnade han av så han tillome kunde somna. In på bår på sjukhuset och sen fick han snabbt lugnande och insomningen. Han var lugn och tillfreds i slutet, med mattes tröja under huvudet när han låg i mitt knä. Kan inte skriva detta utan att bryta ihop av gråt. Älskade dumma knäppa hund va mycket sorg du har skapat. 



Tid

När man har familjen utspridd runt jordklotet är de bäst att hålla koll på vad klockanr överallt!



Ekar tomt

Förlåt här ekade det visst tomt. Flera dagar har jag tänkt skriva men det har liksom inte hunnits med. 


Vad har hänt det senaste då? Lova har tappat sin första tand. Tandfen kom med en guldpeng till hennes stora förtjusning. Tänk va stor hon blev helt plötsligt? Och bara några månader kvar tills hon börjar skolan. 

Igår kom roliga nyheter på mailen. Theo ska få åka skridskor med förskolan under ett antal tillfällen. Det kunde ju inte kommit lägligare! Han har precis lärt sig åka utan stöd och han älskar det! Lova är lite avundsjuk däremot. Älskar att barnen får göra såna aktiviteter med förskolan. Även om jag tycker lite synd om barnen som inte har skridskor, för det finns inga att låna. 

Allmänt annars så drömmer jag mig bort och hoppas kunna åka på en resa under våren. Med barnen. Men inget är klart ännu, utan än så länge är det drömmar och planer. 



Rensa

Halva sidan av vinden är nu rensad. Den lilla halvan. Det blir en hel bil till tippen. Så mycket skit man samlar på sig, jag blir galen. Nu har jag andra halvan kvar där det är mest kläder och barnkläder. Sortera och sortera bort, det kommer ta sin lilla tid. 




Fynd

Idag fyndade jag underbara orkidéer med krukor på jobbet! Köpte två stycken fast med vita blommor 👌🏼


Idag provade jag också att göra snacks på kikärtor. Rostade i ugnen, med salt vitlökspulver, lite bikarbonat och näringsjäst. Knaprigt och gott!




Nytt år

Året har precis börjat, men ändå är planeringen i full gång inför sommaren. Semester, när? Var? Husvagnen? Stugan? Lyrön? Längtar verkligen! 


Nu har nya vanor börjat sätta sig. Åker jag hemifrån 05 så äter jag aldrig frukost. Egentligen aldrig oavsett när ja börjar. Så nu har ja börjat göra en smoothie varje morgon som jag dricker i bilen. Det gör att tiden går lite snabbare och jag orkar mer, än om jag håller mig till lunch. 

Stoor smoothie på jordgubbar, banan, naturell joghurt, mjölk och chiafrön 😍



Nytt år

Igår firades nyår med vänner, i mamma och pappas hus. Plockmat och trerätters med tillhörande drinkar. Lugnt och städat (förutom barnen som öste runt som aldrig förr) men mycket trevligt! 



Idag finns stor risk att det blir pizza, som för resten av Sverige känns det som. Men sen ska vi försöka göra bra val. Inga nyårslöften, men bara göra bra val. Längtar verklgen efter min Vitamix. Smoothies och juicer som jag älskar! Det nya året har mycket spännande att bjuda på, mycket förändring blir det! 


Jag vill börja med att rensa ur huset på onödiga saker! En gång för alla få upp lister och allt som fattas på huset. Theos rum ska få sig en omgång med förvaring, och eventuellt ta bort sängen som står där (tillfälligt iallafall). En restresa hade heller inte suttit fel men de lär ju inte hända. Hoppas ni alla hade en fin nyårsafton!


RSS 2.0