Kreationer och mys

Lova är så kreativ!! Varje morgon vaknar hon runt 6.30, skuttar ur sängen och ner för att pyssla. Ibland pärlar hon plattor eller armband, ibland målar hon och idag skrev hon. Hon sa till mig imorse "mamma får jag gå ner, jag vill skriva ner en låt". Jag somnade om och när jag kom ner hade hon skrivit ner Feliz navidad på papper. Hon sa att hon valde mellan den eller tänd ett ljus. Hon slutar aldrig förvåna mig hur hon lyckas få till de spanska orden. Långt ifrån rätt men man ser precis vad hon velat skriva och hon skriver precis som hon sjunger den.

Idag var min enda lediga dag denna vecka. Den spenderades i Kållered med Louise och barnen. Vi skulle gått på lek o buslandet men fick planera om när det visade sig vara stängt. Istället lunchade vi på Ikea och sen lekte barnen ute på lekparken tills regnet kom. Då myste vi inne tills det var dags att åka hem. Så mysigt att få leka igen, efter så lång tid! Och barnen lekte så bra, trots lång tid ifrån varandra!


Ny favorit

Farligt god denna!!


Helgen

Så vart de dags för den årliga julfesten med Lidl. Det brukar inte gå så lugnt till, men iår var det väldigt städat! Park elite och Melker Anderssons julbord i fina lokaler. Gott var det också! Maten var riktigt bra, men efterrätten var jag lite besviken på. Det var mer grädde än ris i risalamaltan! Väldigt trevligt iallafall att träffa alla gamla kollegor. Och min egen butik såklart!

Barnen fick vara hos farmor och farfar tillsammans med kusinerna. Fyra barn lyckades dom underhålla och söva ordentligt, då Sebastian var på 30års fest!

Nu har det snart gått tre veckor sedan vi införde "inget socker och godis" för barnen. Inget lördagsgodis, utan istället torkad frukt, popcorn och annat nyttigare. Anledningen till att vi började, var theos reaktion på mycket socker. Speedad och uppspelt till max, där han knappt kunde stå still. Det går hur bra som helst. Även farmor och farfar tyckte att han blivit lugnare, och barnen tycker inte att det är något konstigt alls. Visst har dom fått en bulle någon gång men inte mer än så. Fram till jul har vi sagt, med undantag för lilla jul i Åmål.


Dålig tajming

Lova har fått lite ögoninflammation. Lite gegg i ögonen och dramatiken är igång. Hon överreagerar så fort hon tror att hon är lite sjuk och överspelar alla symptom. Iallafall blir det vab imorgon. Eller det blir det inte, vi jobbar om varandra och får hjälp mitt på dagen någon timma av farfar. Jag har ju de viktigaste beställningarna inför nyöppningen att göra, så det kunde inte komma mer olägligt. Men allt löser sig på något sätt!


Sorry

Jag är otroligt tråkig dessa dagarna, jag vet. Men jag kommer hem från jobbet, lagar mat och äter, nattar barnen och sen sover jag. Igår la jag mig lite efter 8 och idag är klockan 9. Det hinner inte hända så mycket liksom. Jag måste sova för att orka allt som händer på jobbet med ombyggnationen. Snart stänger vi i fyra dagar, sen smäller det!!!


Uppvisning

Så idag kom den stora dagen lova väntat på. Dansuppvisningen! Tjejerna har tränat hela hösten inför idag, och det märktes! Pirrigt och lite nervöst och spännande men såå roligt. Fyra grupper uppträdde. Lova med de minsta, 5åringarna, och sedan var det upp till ungdom och vuxengrupper. Det var så gulligt att de de större tjejerna i 8-10års åldern hålla handen och leda de små genom öppningsnumret. Lova dansade utan minsta scenskräck, vilket jag trodde att hon kanske skulle ha. Hela biosalongen var fullsatt och det var hög volym på både musik och publik. Känner mig som en tant, men jag blev helt tårögd när dom kom ut och dansade så duktigt. Det roligaste är att hon verkligen var stolt över sig själv efteråt. Att hon kunde och vågade!


Lilla donnan

Hon upphör aldrig att förvåna, min stora lilla tjej. Idag vid tacos-middagen diskuterades hur många nachochips dom skulle äta. Lova hade ätit 8 stycken, och ville gärna ransonera theos också. Jag sa bestämt att Theo hade faktiskt bara ätit 3 stycken. Det tog inte ens en sekund innan hon svarade mig att "okej men då får han ju faktiskt bara 5 till!!" Snabbtänkt som sin far med matematiken.

Nu ligger hon i sängen och försöker sova till Carolas jul i högtalaren. T somnade direkt. Efter en stund tittade hon fram och sa att "mamma jag kan inte sova, musiken är så vacker så jag nästan börjar gråta"


True


Time flies

Imorgon är det torsdag och snart är det helg. Story of my life. Tiden går för fort. Jag måste hinna handla alla julklappar! Och pynta huset, det är jag rädd att vi knappt kommer hinna. Kanske några saker så att man får känslan av jul, men inte allt iår. December kommer vara den mest hektiska månaden i min karriär tror jag. Nyöppning av butiken och julhandel samtidigt. Galet!

Nä nu måste jag sova. Förkylningen tär på mig och jag känner hur det börjar luta åt en bihåleinflammation.


Mysbullen

Antingen är han ett yrväder som gör alla i närheten gråhåriga. Han är överallt samtidigt. Eller så är han världens lugnaste goaste kille. Han har bara två lägen liksom. Idag har han myst hela dagen. Han älskar att titta i leksakstidningar och leta julklappar. Han kan sitta länge och bara bläddra.

När jag kom hem frågade jag om nån ville duscha med mig. Lite osäker så ville han ändå det, för en varm dusch är mysigt. Väl där uppe så ångrade han sig för han tyckte att han var för trött. Det dröjde inte länge innan det knackade på dörren och han smög in
"Mamma jag orkar inte duscha men jag kan sitta här o hålla dig sällskap så du inte är ensam iallafall". Gullegrisen


Gårdagens lyx

Igår var en drömdag. Visst jobbade vi först, men sen bar det av direkt till upper house spa och hotell. Självklart glömde vi båda badkläder, så Seb fick handla nya på väg från jobbet. Varma pooler, bastu, relax och utomhuspool. Där låg vi och njöt ända tills hungern tog över! En snabb dusch och ut på stan!

Det blev middag på La Gondola! Sebastian åt pasta med oxfilé och gorgonzola och jag åt svamprisotto. Såå gott! Det var riktigt kallt ute, så efter middagen gick vi till hotellrummet igen. Bäddade ner oss i den stora sängen med lite godis och tittade på fotbollsmatchen. Det måste vara skönaste sängen som finns! Och en kuddmeny med massa olika kuddar efter alla smaker.

Bäst är nog ändå frukosten. Michelin stjärna har restaurangen, och det märks. Varmrätterna beställer du från meny, hur många man vill. Godaste äggröran med knaprigt sidfläsk, nån varmrökt lax, matjessill med nåt fancy till, belgisk våffla med glass och bär eller med sidfläsk och lönnsirap, eller en hemmagjord gröt på nötter och frön. I den kalla delen finns massa olika färska juicer, favoriten va äpple och ingefära. En mängd joghurt och smoothie med hemmalagad granola och müsli. Bröd i olika former med lyxiga pålägg, ägg och sill och massa mer. Till efterrätt på frukosten fanns mini-varianter av brownie, söta scones, muffins och äppelpaj.

Resten av dagen gick vi på stan i solen för att kolla julklappar!


Utbildning

Idag har vi varit i Halmstad på utbildning. En av de sista innan certifieringen. Processoptimering handlade det om denna gång. Klockan är 01 på natten och jag har precis stapplat upp till rummet efter en kväll av trevligheter med chefer och kollegor. Vi bor alla 40-50 personer på hotell i Ljungby, inför ett event imorgon. Harrys, god mat och dryck och massa snack. Mer sånt! Däremot hade jag lovat mig själv att sova i tid. Det gick ju sådär..


Lyx

Nu räknar jag ner dagarna till fredag. Jag vet, det är bara måndag! Men på Lidl går dagarna så fort så man hinner knappt med. Onsdag och torsdag ska jag till Halmstad och Ljungby på utbildning och ett event med alla butikschefer och dirstriktschefer. Det blir ett trevligt avbrott i vardagen, men sen kommer fredagen! Då ska jag och Sebastian spendera en natt på Upper House, med spa och den skönaste sängen som finns. Den enda sängen jag sovit i som haft en "kudd-meny". Vin och god mat hoppas jag också på, och som jag förstått så blir det nog till att titta på fotboll på stan också!


Kalas-dag

Oj vilken fullspäckad dag det varit idag! Efter sovmorgon och en lång mysfrukost så åkte barnen till kalas ett: kusin ebba. Två intensiva timmar senare åkte vi till nästa kalas: "kusin" Eleonores kalas. Vi svidade om till halloween-utklädnad och åkte direkt till middag hos mamma och pappa. Såå gott och som vanligt är man typ 3kg tyngre nu än innan vi gick dit.

Jag har börjat använda min nya mobil som kom på posten i fredags. iPhone 7+. Älskar den. Men det är ovant att den är så stor jämfört med 6an. Känns som att ha en mini iPad i handen typ. Men jag kommer nog vänja mig!


Sjukaste

Igår när jag kom hem hade jag fått ett brev från VG regionen. Det var liksom inte platt utan hade nåt innehåll. Spännande tänkte jag, och öppnade det. Ut trillade en kiss-prov burk, och en kallelse till urolog. Jaha?! En läkare på Vct hade skickat en remiss som nu blev besvarad med besök och smärtsam undersökning av urinrör med slangar och annat..

När sökte jag för detta? Vad har jag för problem? Jag kan inte komma på de. Därför ringde jag då Vct för att fråga. En något förvirrad sköterska berättade att hon kunde se i journalen att jag sökt för problem med urinblåsan (förmodligen urinvägsinfektion) för ETT ÅR SEDAN! Ett år senare får jag alltså en tid till specialist.

Jag frågar då sköterskan varför jag fått remissen, med denna jobbiga undersökning och allt därtill. Det kunde bara doktorn svara på. Och doktorn kan inte svara på det förän slutet på november. EFTER undersökningen som är den 17e. Svensk läkarvård alltså!!! Man blir mörkrädd


Nästa vecka

Tips tips till den som gillar att baka. Sockerpastan är galet billig!


RSS 2.0