Vardag

Nu var vi tillbaka i "vardagen" igen efter 2,5 veckor semester. Sofie har varit ledig, Matilda har varit här och Sebastian har varit med oss mycket. Nu jobbar alla igen. Jag och barnen kör på här hemma med skola och lärande lek. Vi kommer in i rutin igen även om vissa har lärt sig "det är alldeles för varmt ute jag behöver en glass". 

Idag har vi bara haft engelska i stort sett hela dagen. Vi varvar att prata med att läsa böcker och skriva, och spela på iPad. Lova önskade köpa en bok som heter Gruffalo, för den har dom i skolan tydligen. Men den är lagom lätt att förstå på engelska så det passade bra. Just nu är vi på en nivå där dom lär sig snabbt och vågar mer, när det är bara familjen iallafall. Dom har lärt sig tillräckligt för att kunna sätta ihop egna meningar vilket underlättar. Vi pratar bara engelska, men dubblar med svenska ord för att dom ska förstå ibland. Meningar dom säger är tex:
-Mummy (hur gulligt är de inte att dom kallar mig Mummy istället för mamma numera) can i have more milk please?
- when is Adam coming home? (Hundra gånger om dagen)
- I Wish We can have Tim and tejanas dogs. 
- can We jump on the trampoline please?
- look many cows on the green grass
- i saw a sign with a seaturtle
- can We play first and school later?
- Adam said We can play cards later

Däremot är dom väldigt blyga mot andra och vågar ibland inte ens svara på tilltal. Det måste vi jobba på. Däremot var jag grymt stolt att lova själv gick fram till en djurskötare i parken igår och sa "We think the white parrot is sick". Det visade sig vara en smart fågel. Det hade varit mycket besökare under helgen så hon tröttnade och grävde ner huvudet i sanden för att spela död. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0